top of page
Hindrik och Bodil

Rubrik 2

Välkommen till Bodil och Hindrik

En svart labrador fick bruna valpar. Det blev starten på kenneln 1998. Efter en paus startar vi om.

Kenneln har kompletterats med fler hundaktiviteter. Våra hundkamrater är av raserna Perro de Agua Español (Spansk Vattenhund), Cardigan Welsh Corgi och Storpudel. Hundarna är en del av oss och är i stort sett med oss dygnet runt. De är vår källa till hälsosamt liv nära naturen, där återhämtning mellan arbetsperioder sker naturligt.

 

Varför byta ras?

Vi kom till en punkt när vi ville ha mindre hundar, i kilo och mankhöjd och med något ”dämpat” temperament. Samtidigt ville vi ha hundar att kunna vandra och arbeta med och som alltid ställer upp. Vi utgick också från hälsostatistik från försäkringsbolagen. Både den Spanska Vattenhunden och Welsh Corgi Cardigan räknas som friska raser.

 

... Några år senare sitter vi nu också med en brun storpudeltik. Det anses vara en hälsomässigt frisk ras. Men... det blev en större hund trots tidigare beslut. Ibland styr hjärtat beslutsfattandet. Hon var mycket efterlängtad.

 

Hundkamraten och vi

Hundens kapacitet och förmågor är nästintill oändliga. Det fascinerar oss! Hunden kan läsa av stämningar och det ordlösa. De är med människan i såväl arbete som på fritiden. Deras beteende blir en del av mitt eget, och vice versa. Här finns en samhörighet, glädje, lojalitet och kamratskap som är svår att förklara för den som aldrig haft hund. Detta är anledningen att vi lyfter fram ordet Hundkamraten. För oss säger det mer än att bara ha en kennel.

Om oss_flera raser
bottom of page