Våra hundar

 

Cardigan Welsh Corgi - Saga

Saga kom till vår flock 2016 som en envis och gladlynt kompis. Vi fick lära om. Detta är i sanning en stor hund med korta ben. Hon är mentalt stabil och vill ha träningsutmaningar. Valla kor och får i organiserad form är definitivt en sådan utmaning, liksom att träna exakthet i rallylydnad eller använda nosen i nosework. Hemma växlar hon roll mellan flockens vakthund till knähund på noll sekunder. Saga är bedömd på utställning. Alla viktiga hälsokontroller är gjorda utan anmärkning. Saga heter egentligen Clovertrails Bling Bling (SE16636/2016) och kommer från en kennel utanför Tidaholm. Hennes mamma Bliss är Internationell Champion (C.I.B), svensk och finsk utställningschampion samt viltspårschampion. Hennes pappa Greg kommer från England.

Rasen ingår i Rasgrupp 1 vilket står för vall- boskaps- och herdehundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Corgiklubbens hemsida (SWCK)

​​Perro de Agua Español (Spansk Vattenhund) - Sanchia

Sanchia kom 2014 som ett krulligt yrväder men utvecklades snabbt till den behagliga och lyhörda familjemedlem som hon är idag. Sanchia är vänlig mot alla besökare på ett lagom sätt – hon hälsar och sedan är det bra. Hon är snabbtänkt och vill jobba. Vi tränar specialsök, personsök, agility och rallylydnad. På sommaren är hon vattenapportören som inte vill sluta simma. Hon kan också dyka och hämta ringar under vatten. Sanchia är bedömd på utställning och heter egentligen Sanchia Del Alto Norte (SE35086/2014). Alla viktiga hälsokontroller är gjorda. Hon är köpt på en kennel i Nederländerna.

Rasen ingår i Rasgrupp 8 vilket står för stötande, apporterande vattenhundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Perroklubbens hemsida (SPDAEK)

Storpudel (brun) - Rani

Rani är en arbetande storpudel. Hon är lyhörd, älsklig med mycket pudelenergi. Träningen har startat och inkluderar nu specialsök utöver vardagslydnad, ofta i grupp med andra hundar. Vi ser henne som en arbetande pudel, som rasen en gång var, och kommer pröva hur hon gillar jaktträning (som en labrador), specialsök (som vår welsh corgi) och agility (som vår spanska vattenhund). Rani heter egentligen Lyckonosens Buffy (SE47993/2019). Hennes mamma är utbildad vårdhund och arbetar på en skola i Skåne. Pappan är importerad från USA.

​Rasen ingår i Rasgrupp 9 vilket står för sällskapshundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Pudelklubbens hemsida.

Labradorer (bruna och svarta) – Enya, Donna, Nilla, Amadeus, Yantra

Den efterlängtade första labben blev Enya 1996 (på fotot nedan). Hon blev vår stamtik och räknas idag fortfarande av familjen som ”världens bästa hund”. Kenneln var aktiv under många år med valpkullar, valpträffar och mycket träning. Idag är vi glada att fortfarande ha kontakt med flera av våra valpköpare. Vår sista labbe var Nilla som fick somna in 2016.

 

 

 

 

 

 

Saga Welsh Corgi Cardigan
Rani Storpudel 12 veckor
Sanchia Spansk Vattenhund
Enya Labrador och stamtik