top of page

Våra hundar

 

Cardigan Welsh Corgi

Saga

Saga kom till vår flock 2016 som en envis och gladlynt kompis. Vi fick lära om. Detta är i sanning en stor hund med korta ben. Hon är mentalt stabil och vill ha träningsutmaningar. Valla kor och får i organiserad form är definitivt en sådan utmaning, där hon nu också fått "excellent" på anlagstest. Exaktheten i rallylydnad gillar hon liksom att använda nosen i nosework och specialsök. Hon har även gjort ett BPH-test (Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund). Hemma växlar hon roll mellan flockens vakthund till knähund på noll sekunder. Saga är bedömd på utställning. Saga heter egentligen Clovertrails Bling Bling (SE16636/2016) och kommer från en kennel utanför Tidaholm. Hennes mamma Bliss är Internationell Champion (C.I.B), svensk och finsk utställningschampion samt viltspårschampion. Hennes pappa Greg kommer från England.

Breeona

Breeona (Clovertrails Beltane Blessing) föddes på Valborgsmässoafton 2021. Hon är dotter till Saga. Utseendemässigt är de lika som bär. Egenskapsmässigt är Bree mjukare och lugnare men fortfarande med det skarpa intellektet. Kanske är det pappa Possible´s Incredible Isac som har haft ett finger med i spelet? Hittills har Breeona miljötränats bland såväl folk som fä. Hon har gått valpkurs. Bree är intresserad av mycket så vi får se vad som blir hennes nästa steg...

Rasen ingår i Rasgrupp 1 vilket står för vall- boskaps- och herdehundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Corgiklubbens hemsida (SWCK)

​​Perro de Agua Español (Spansk Vattenhund)

Sanchia

Sanchia kom 2014 som ett krulligt yrväder men utvecklades snabbt till den behagliga och lyhörda familjemedlem som hon är idag. Sanchia är vänlig mot alla besökare på ett lagom sätt – hon hälsar och sedan är det bra. Hon är snabbtänkt och vill jobba. Vi tränar specialsök, personsök, agility och rallylydnad. På sommaren är hon vattenapportören som inte vill sluta simma. Hon kan också dyka och hämta ringar under vatten. Sanchia är bedömd på utställning och heter egentligen Sanchia Del Alto Norte (SE35086/2014). Alla viktiga hälsokontroller är gjorda. Sanchia har fått två kullar och är numera pensionär. Hon är köpt på en kennel i Nederländerna.

Leia

Nortracker's Leia är en Sanchia-valp. Hon är på foder och vi planerar att hon ska få sin första valpkull våren 2022. Mer information om Leia hittar du här.

Rasen ingår i Rasgrupp 8 vilket står för stötande, apporterande vattenhundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Perroklubbens hemsida (SPDAEK)

Storpudel (brun) - Rani

Rani är en lyhörd, älsklig hund med mycket pudelenergi. Hon är en fenomenal simmare; dyker och hämtar saker. Förutom allmänlydnad gillar hon specialsök, personsök och agility. Vi ser henne som en arbetande pudel, som rasen en gång var. Därför presenterar vi henne för olika aktiviteter för att se var vi ska lägga fokus. Även Rani har genomfört ett BPH-test (beteende och personlighet). Rani heter egentligen Lyckonosens Buffy (SE47993/2019). Hennes mamma är utbildad vårdhund och arbetar på en skola i Skåne. Pappan är importerad från USA.

​Rasen ingår i Rasgrupp 9 vilket står för sällskapshundar.

Läs mer om rasen hos Svenska Kennelklubben eller på Pudelklubbens hemsida.

Labradorer (bruna och svarta) – Enya, Donna, Nilla, Amadeus, Yantra

Den efterlängtade första labben blev Enya 1996. Hon blev vår stamtik och räknas idag fortfarande av familjen som ”världens bästa hund”. Kenneln var aktiv under många år med valpkullar, valpträffar och mycket träning. Idag är vi glada att fortfarande ha kontakt med flera av våra labbe-valpköpare. Vår sista labrador var Nilla som fick somna in 2016.

 

 

 

 

 

 

Saga Welsh Corgi Cardigan
Rani porträtt
Sanchia Spansk Vattenhund
Breeona
bottom of page